banner-3-1
    Home       Reizen       Camper       Dichtbij       Diverse       Gastenboek       Links       Contact

Links

Fotografie GPS Besturingssysteem

Besturingssysteem en software

Veel mensen denken bij het woord 'computer' automatisch aan Windows. Een beetje logisch ook, Windows is het meest gekende besturingssysteem maar daarom niet het beste.
Wat velen niet weten is dat er een alternatief voor bestaat! Linux wordt gebruikt als verzamelnaam voor verschillende besturingssystemen die op open-source (d.w.z. dat de broncode vrij is) werken.
Doordat Linux meestal vrij te gebruiken is, wordt het ook steeds populairder.
We geven je graag een aantal voorbeelden:

Wij hebben gekozen om met openSUSE te werken.

 • opensuse

Ook voor de grafische omgeving heb je weer keuzes, elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wij kunnen ons het meest vinden in KDE.

 • KDE

De keuze in softwarepakketten is ongelofelijk maar eerlijk gezegd is het soms een beetje zoeken om te vinden wat best bij je past. Vaak is er zelfs software die zowel op Linux als Windows draait. Een aantal voorbeelden:

 • LibreOffice

  Libre Office is een van de alternatieven voor het Windows Office pakket en niet enkel voor thuisgebruikers. De overheden van verschillende landen zijn al overgeschakeld op dit pakket en nog meer zullen er volgen.


 • Firefox

  Firefox is een webbrowser. Een heel stuk veiliger dan de klassieke Internet Explorer.


 • Thunderbird

  Thunderbird is een eenvoudig maar goed mailprogramma. Gooi die Outlook Express en aanverwanten overboord en geef dit programma een kans!De meeste programma's draaien natuurlijk enkel op Linux of Windows. Dat houdt in dat we voor verschillende Windows-programma's een degelijk alternatief hebben moeten zoeken. Zo zijn we de volgende zaken tegengekomen:

 • K3b

  K3b is de perfecte vervanging voor het alom gekende Nero Burning Rom.


 • Quod Libet

  Quod Libet is een cross-platform vrij en open-source muziek speler


 • Amarok

  Nee nee, de muziekliefhebbers blijven niet op hun honger zitten. Amarok is een muziekspeler met een goede, vlotwerkende database.

Copyright.
De foto's op deze website mogen gebruikt worden mits onze toestemming.
Gebruik hiervoor het contactformulier.