banner-3-1
    Home       Reizen       Camper       Dichtbij       Diverse       Gastenboek       Links       Contact

Reizen - Aardenburg 2017

Foto album

dag01.jpg dag02.jpg dag03.jpg
Dag 1
Sluis
Cadzand-Bad
Dag 2
Cadzand
Nieuwvliet-Bad
Dag 3
Oostburg
Waterlandkerkje

Informatie

Begin juni, alweer op pad...

Reeds geruime tijd op voorhand hadden onze (schoon-)ouders het Pinksterweekend vastgelegd voor een familieuitstap.
We zouden in een klein hotelletje in Aardenburg verblijven en dat voor 2 nachten.

Eerlijk gezegd, ons enthousiasme aangaande de streek was niet top te noemen.

  • Amper een uurtje rijden van thuis. Ik ben opgekweekt onder het motto 'Als je naar huis kan rijden om de vuilbakken buiten te zetten, ben je niet op reis'.

  • 't Is plat

  • Zee zegt ons niet veel en velden ook niet bepaald

  • Nederland is een fietsland dus enorm veel asfaltpaden

  • 't Is plat. Of had ik dat al gezegd?

Maar je moet het ook kunnen erkennen wanneer je fout bent. En o, wat waren we fout!

Het hotelletje was prima in orde. We verbleven in twee nagelnieuwe kamers. We waren zelfs de eerste gasten. Akkoord, onze kamer was wat klein maar het balkon maakte dat wel goed. De andere kamer was ruimer maar dan zonder balkon.

De eerste dag vertrokken we van op een parking nabij Retranchement en we liepen richting Sluis. Bij iedere stap zakte onze zin in de tocht tot we op een bepaald punt beslisten om te picknicken wanneer we terug aan de wagen kwamen en daarna met de wagen naar Cadzand-Bad te rijden waar we afgesproken waren met de ouders. Zo deden we een groot deel van de wandeling er af. Gelukkig kwamen we terug op onze beslissing want de wallen rond Retranchement waren best wel de moeite. De tocht richting het Zwin ook en kuieren op het strand van Cadzand bleek ook fijn te zijn. Meer zelfs, we genoten van de rust van de zee, het zand onder onze voeten en de zon. Dus eindbesluit van de wandeling: de laatste 7 kilometers maakten de eerste 12 kilometers goed met een positieve balans op het einde.

Dag twee lieten we onze wandeling in het binnenland voor wat het was. De kust was ons zo goed bevallen dat we vertrokken van uit Cadzand-Bad. Van daaruit een tocht door de velden om dan uiteindelijk uit te komen aan de Noordzee net voorbij de grens van Groede en van ginder via de kustlijn terug te keren. En ja hoor, 't was opnieuw een voltreffer.

Als allerlaatste dag besloten we toch in het binnenland te blijven en vertrokken we vanuit Oostburg richting Waterlandkerkje en terug. Hoewel we mooie dingen gezien hebben, was deze wandeling de minste van de drie.

Maar 't was goed, 't was leuk. We hebben er mooie herinneringen en enkele pareltjes van foto's aan over gehouden. Bedankt aan onze (schoon-)ouders om ons mee te nemen!

Links




Copyright.
De foto's op deze website mogen gebruikt worden mits onze toestemming.
Gebruik hiervoor het contactformulier.