banner-3-1
    Home       Reizen       Camper       Dichtbij       Diverse       Gastenboek       Links       Contact

Reizen - Plein 2015

Foto album

dag01.jpg dag02.jpg klimmer-DE-1.jpg
Dag 1
Maria Grünewald
wijngaard
Dag 2
Portnersberg wijngaard
Driesknopf
Dag 3
Cube Trier
 

Informatie

Nog steeds is 2015 het jaar van veel stilzitten en weinig doen. Bij het laatste doktersbezoek kregen we de raad om in december af te tasten hoe mijn voetherstel gaat door kleine wandelingen te doen. En dat horen we natuurlijk graag!
Dus trokken we op doktersadvies na vele maanden op non-actief te staan eens naar buiten.

We vonden een vakantiehuis in Plein, in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. Moest het weekend tegenvallen, had ons verblijf meer dan voldoende comfort om binnen te blijven.
Het was een ideale streek om te starten. Een heel zachtjes golvend landschap, aardewegen en asfalt wisselen elkaar af. Veel bos en wijngaarden. Voldoende wandelpaden om de wandelingen zo kort of zo lang te maken als we willen.

De eerste dag was een echte mini-wandeling. In normale omstandigheden zouden we zelfs niet vertrekken voor zo'n korte afstand. Maar na maanden stilzitten, was de wandeling van een groot uur stappen een waar genoegen. We genoten met volle teugen van de bossen en de bladeren onder onze voeten.
Gezien dit goed ging, deden we de volgende dag een iets grotere wandeling. Behalve een klein akkefietje van voorbijgaande aard halfweg de wandeling, ging ook die zonder problemen. We hadden dus reden om 's avonds een flesje cava te kraken.
De derde dag wilden we Trier bezoeken, dan vooral de lokale klimzaal. Heel voorzichtjes aftastend, kon ik toch een paar keer naar boven. De slechte plek in mijn voet niet belasten en zeker niet op steunen. Heel goed opletten en enkel de gemakkelijkste routes. Niet echt een uitdaging maar voor de derde dag op rij genieten. IETS is namelijk veel meer dan NIETS.

We zijn thuisgekomen van onze driedaagse met een heel opgelucht hart, eindelijk beterschap na al die maanden! Moest ik dan de dagen erna weer rustig blijven en stilzitten, het was met hernieuwde hoop en moed, ooit komt het terug helemaal goed.

Links
Copyright.
De foto's op deze website mogen gebruikt worden mits onze toestemming.
Gebruik hiervoor het contactformulier.