banner-3-1
    Home       Reizen       Camper       Dichtbij       Diverse       Gastenboek       Links       Contact

Reizen - Herbeumont 2014

Foto album

album altenahr 2014 album altenahr 2014 album altenahr 2014

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Informatie

Aan de oevers van de Semois ligt Herbeumont. In zijn gloriedagen met verschillende eetgelegenheden. Nu helaas beperkt tot een bruine kroeg en een mooie taveirne. Misschien leeft Hermeubont op met het zomertoerisme? Echter, met een bakker, een beenhouwer en twee mini-supermarktjes heb je er alles voor een geslaagde vakantie.
Wanneer je naar Herbeumont afzakt, moet je zeker het kasteel bezoeken. Het is de ruïne van een versterkte burcht en vanop de kasteelmuren heb je een schitterend uitzicht over de Semois, Herbeumont en de bossen.
De oude spoorweglijn is omgetoverd tot een wandelroute die je ondermeer langs de Sprekende Stenen leidt en over het viadukt. In de toekomst wordt deze route aan de reeds bestaande 'Ravel' gekoppeld.
In de bossen en langs het water zie je vele dieren. Wij zagen wilde geiten, herten, een vos, een paar eekhoorntjes, reigers en grote watervogels waarvan we helaas de naam niet kennen.
Onze familie had een groot huis gehuurd aan de rand van Herbeumont, vlot bereikbaar met alle comfort. Hoewel de zon vaak achter een zwaar wolkendek zat, hadden we een prachtig familieweekend gehad.

Links
Copyright.
De foto's op deze website mogen gebruikt worden mits onze toestemming.
Gebruik hiervoor het contactformulier.