banner-3-1
    Home       Reizen       Camper       Dichtbij       Diverse       Gastenboek       Links       Contact

Reizen - Kranjska Gora - 2013

Foto album

dag1.jpg dag2.jpg dag3.jpg dag4.jpg dag5.jpg
Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5
dag6.jpg dag7.jpg dag8.jpg dag9.jpg dag10.jpg
Dag 6 Dag 7 Dag 8 Dag 9 Dag 10
dag11.jpg dag12.jpg dag13.jpg dag14.jpg
Dag 11 Dag 12 Dag 13 Dag 14

Informatie

Kranjska Gora is een gemeente in de Sloveense regio Gorenjska. Gelegen op een boogscheut van Italië en Oostenrijk zijn invloeden van beide landen onvermijdelijk.
Kranjska Gora ligt aan de voet van de Vrsic-pas en daarmee ook aan de toegangspoort van het Triglav Nationaal Park.
Het heeft alles om u een prettige zorgeloos verlof te bieden: terrasjes, hotels, supermarkt, bakkers met lekkere specialiteiten, winkeltjes,...

Het valt op dat alles gericht is op het toerisme en de sport. De meeste mensen in de horeca spreken vlot Sloveens, Italiaans, Duits en Engels.
Overal vind je fietsverhuurpunten en de hele vallei is doorspekt van mooie, veilige fietsroutes. Wil je meer uitdaging, dan zijn er vele mountainbikeroutes voorzien. Wil je nog een grotere uitdaging? Dan probeer je de Vrsic-pas op te rijden.
Ook de wandelaars kunnen hier hun hartje ophalen. Hoewel het moet gezegd worden, de wandelkaarten zijn niet echt accuraat.
We hebben ondervonden dat vele wandelpaden op de kaarten en op de Garmin-gps niet overeen komen met de werkelijkheid. Wat kan leiden tot lastige klautertochten in plaats van wandeltochten.
Gezond verstand, kennis om de kaart en kompas te lezen zijn noodzakelijk. Een wandelgps is geen overbodige luxe voor wie weg wil van de klassieke wandelroutes en wie op veilig wil spelen met de afwijkende of ontbrekende wandelpaden.

Het klopt wat men zegt over Slovenen, ze zijn wat koel en afstandelijk maar met een simpele dober dan (goeiedag), proseem (aub) en hvala (dank u) ontlok je al snel een oprechte glimlach.

Links

Algemeen

Onze bestemming:

Andere informatie:

  • Slovenia Trips

    Een verzameling van nuttige informatie en mooie foto's
Copyright.
De foto's op deze website mogen gebruikt worden mits onze toestemming.
Gebruik hiervoor het contactformulier.