banner-3-1
    Home       Reizen       Camper       Dichtbij       Diverse       Gastenboek       Links       Contact

Reizen - Skelwith Bridge 2011

Foto album

dag1.jpg dag2.jpg dag3.jpg dag4.jpg dag5.jpg
Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5
dag6.jpg dag7.jpg dag8.jpg dag9.jpg dag10.jpg
Dag 6 Dag 7 Dag 8 Dag 9 Dag 10
dag11.jpg dag12.jpg dag13.jpg dag14.jpg
Dag 11 Dag 12 Dag 13 Dag 14

Informatie

Het Lake District ligt in het noorden van Engeland. Het wordt ook wel eens het Zwitserland van Engeland genoemd maar dat vind ik persoonlijk nogal een belediging voor zo'n wonderschone plaats. En ja, we zijn nog in de Zwitserse bergen geweest en kunnen vergelijken.
Toen wij het eerst richting Cumbria trokken had het nationaal park jaarlijks zo'n 12 miljoen bezoekers te verwerken. Ondertussen is dat aantal al opgelopen tot 15 miljoen.
En wat lokt dan deze mensen? Pure natuurlijke schoonheid. Zestig bergtoppen, meer dan 20 bergpassen, 15 meren en vooral rust.
Het Lake District is een paradijs voor de wandelaars. Heel het gebied is een beschermd nationaal park en het grootste in zijn soort, net geen 2230 vierkante kilometer.
De organisatie National Trust zorgt voor het behoud en onderhoud van dit pareltje.
Aan wandelpaden geen gebrek, met z'n 3500 kilometer is er voor elk wat wils. Maar wees gewaarschuwd, dit is een verraderlijk landschap!
Ga goed uitgerust op pad. Goede schoenen, degelijke kleren, kaart, kompas en een dosis gezond verstand. U zou de eerste niet zijn die het Mountain Rescue Team van de streek nodig heeft om u uit de pinarie te helpen...

Voor september 2011 is Skelwith Bridge onze bestemming.
Een klein dorpje, voor de winkelliefhebbers op 6km van Grasmere, 5km van Ambleside en 15km van Bowness-on-Windermere.
Voor de wandelaars op 5km van Great Langdale, 8km van Coniston of de Wrynose Pass... Nu ja, u snapt het wel, dicht bij alles voor iedereen.
Ons logement lag op Neaum Crag, een domein weg van de soms drukke A593. Een fijn baantje met enkele steile stukken voeren u hoog de heuvel op. Het domein zelf is zo ingedeeld dat iedereen zijn rust en privacy heeft.
Een winkeltje, zwembad, ruimte met wasmachine en droogkast en betaaltelefoon zorgen dat zelfs thuisblijvers hun dag goed kunnen passeren en ook wat noodzakelijke taken kunnen uitvoeren.
Ons verblijf in Merlins was een oase van rust. Konijntjes en eenden voor de deur, een klein watertje in de tuin, majestueuze bomen en een wijds uitzicht.
Allemaal inbegrepen in de meer dan schappelijke huurprijs.

Dit was de natste vakantie die we ooit meegemaakt hebben. 11 van de 14 dagen regen, 2 dagen zon en 1 dag zodanig veel wind dat het niet veilig was om de bergen in te trekken.
Maar we hebben de vele regen niet aan ons hartje laten komen, we gingen om te wandelen en dat hebben we ook gedaan.
Hopelijk kunt u toch genieten van onze foto's, hoewel zon er vaak op ontbreekt.

Links

Algemeen

Onze bestemming:

Enkele goede pubs uit de streek:

  • Stickle Barn Tavern

    Aan de voet van de Langdale Pikes, een ideale stopplaats na de wandeling.

Mountain Rescue Langdale - Ambleside

  • Mountain Rescue Langdale Ambleside

    In geval van nood, bel (indien mogelijk) het noodnummer 112 en vraag aan de politie om u door te verbinden met het mountain rescue team uit uw streek. Let wel, dit zijn organisaties die puur op vrijwilligers werken. Profiteer er niet van!
Copyright.
De foto's op deze website mogen gebruikt worden mits onze toestemming.
Gebruik hiervoor het contactformulier.