banner-3-1
    Home       Reizen       Camper       Dichtbij       Diverse       Gastenboek       Links       Contact

Camper - Winterberg 2018

Foto album

dag01.jpg dag02.jpg dag03.jpg dag04.jpg
Dag 1
Wandeling 01
Kahler Asten
Wetzstein
 
Dag 2
Wandeling 02
Winterberger
Schluchten- und
Brückenpfad
Dag 3
Wandeling 03
Vorderer Kuhlenberg
Kuhlenberg, Silberberg
Nordhelle, Eschenberg
Dag 4
Wandeling 04
Vorderster Hoher Knochen
 
 

Informatie

Voor de eerste keer in ons leven hebben we Nieuwjaar niet op Belgische bodem gevierd. We wilden dit jaar sneeuw zien, liefst veel sneeuw. Helaas door werk konden we niet naar sneeuwzekere regio's afreizen dus hadden we onze hoop gezet op Winterberg.
Bij aankomst lag er tot onze grote vreugde dikke pakken sneeuw. Snel de wandelschoenen aan en hup, weg voor de eerste wandeling.
De bewolking ging laag en het zicht was beperkt. In de namiddag de dooi kwam snel opzetten. Helaas had vochtigheid tegen dan 1 van onze camera's aangetast en kon dit wel eens een bijzonder duur weekendje worden.

Dag twee en nog steeds geen teken van leven in de camera. Overnacht is het continue blijven regenen en in combinatie met de warme temperatuur bleef er geen vlokje sneeuw over. Het droogweervenster was amper een paar uur lang. Op naar Winterberg voor een korte wandeling en een Glühwein om terug op te warmen. We starten de tweede wandeling door een stuk het Winterberger Schluchten- Und Brückenpfad te volgen. Zeker de moeite waard! Daarna liepen we via brede en vaak extreem modderige paden richting Elkeringhausen waarna we afdraaiden om de Orke een stukje te volgen en dan terug richting Winterberg. Op deze zondag bleek Winterberg uitgestorven te zijn en onze Glühwein werd vervangen door een chocoretto op de camping.

Dag drie, nog steeds een dode camera. Het werd een weekend van slaap inhalen, korte tochtjes en gezellig languit filmpjes kijken. Wandeling drie was een lange tocht met overal mogelijkheiden om in te korten naargelang het weer en de zin. Onze kleren konden we moeilijk drogen dus zo stilletjes aan werd onze regenjas en broek wak. Vol goeie moed en met een redelijk oké weerbericht gingen we op stap. De weergoden waren ons echter niet gunstig gezind. Kort na ons vertrek begon het wat te miezeren. Van gemiezer naar zware regen. Zware regen werd plots doorspekt met hier en daar een sneeuwvlok. De regen ging zowaar over in een heuse sneeuwvlaag met dikke vlokken en ongelofelijk maar waar, daar was plots de zon! De bergtopjes die we passeerden waren helaas niet gemarkeerd maar we kunnen toch zeggen dat we op de Silberberg, de Nordhelle en de Eschenberg gestaan hebben.

's Nachts ging het water met bakken uit de lucht vallen. De oordopjes lagen dichtbij om het gekletter op het dak niet te moeten horen. Als bij wonder bleef het de ganse nacht muisttil. Twee mogelijkheden, ofwel zat het weerbericht er compleet naast en bleef het droog. Ofwel is er gans de nacht sneeuw gevallen in plaats van regen. We nemen de raamisolatie weg met de blijde verwachting van een kind dat een pakje mag opendoen en ons enthousiasme bij het uitpakken was even groot. Alles is wit! Onze regenkledij zat al weg en had plaats gemaakt voor onze klimtenue. We hadden niet veel tijd nodig om het droogste materiaal eruit te vissen en onze wandelschoenen aan te trekken. Onze vierde tocht werd de meest magische van deze vakantie. Overal dikke pakken sneeuw. Vaak als eerste erdoor mogen wandelen. Het was genieten bij iedere stap. De dooi kwam opzetten samen met het einde van onze tocht en daarna huiswaarts.

Na thuiskomst konden we de camera in een drogere omgeving leggen en gelukkig werkt hij terug!

Links

  • Camping An Der Vossmecke

    Prima sanitair op deze camping. Helaas minder goeie staanplekken (schuine, modderige en smalle staanvakken)
Copyright.
De foto's op deze website mogen gebruikt worden mits onze toestemming.
Gebruik hiervoor het contactformulier.