banner-3-1
    Home       Reizen       Camper       Dichtbij       Diverse       Gastenboek       Links       Contact

Camper - Doubs 2017

Foto album

dag01.jpg dag02.jpg dag03.jpg dag04.jpg
Dag 1
Via-Ferrata
des Échelles de la Mort
Dag 2
Consolation
Maisonnettes
Dag 3
Via-Ferrata
De La Roche Du Mont
Dag 4
Via-Ferrata
Les Baumes Du Verneau

Informatie

Reeds lange tijd stond Doubs op ons verlanglijstje en hoe meer ons verlengd weekend naderde, hoe vaker we het weerbericht checkten. En ja hoor, we mochten vertrekken. Schitterend weer van begin tot einde!
Voor onze plannen mocht het ook niet minder dan schitterend weer zijn. Er stonden namelijk 3 via ferrata's op ons programma.

De eerste dag stond Les Echelles de la Mort nabij Charquemont op ons programma. Dit bleek een schitterende via ferrata te zijn. Qua opbouw, afwisseling, beveiliging, echte topklasse!

De tweede dag hadden we de enigste wandeling van onze vierdaagse. We wandelden rond Consolation Maisonette waar je de ene bezienswaardigheid na de andere treft. Grotten, watervallen, kloosters, prachtige rotsstructuren en verborgen schatten van wandelpaden. Omdat het zo warm was, besloten we die avond verkoeling te zoeken op een camping. Zo arriveerden we voor de twee volgende dagen op Le Chanet. Heel vriendelijke ontvangst, schappelijk van prijs en alle comfort die we nodig hadden.

Dag drie werd er opnieuw eentje met via ferrata. Dit keer moest La via ferrata de la Roche du Mont er aan geloven. Hoewel we vroeg op pad geweest zijn, bleek dit een extreem drukke via ferrata te zijn. Vaak was het wachten en aanschuiven. Gezien de hitte was het misschien wel goed dat we telkens moesten wachten en uitrusten.

En helaas, daar is hij dan, de laatste dag van ons verlengde weekend. De via ferrata Les Baumes du Verneau was de afsluiter en tevens de zwaarste via ferrata. Op de grens van Doubs en de Jura kregen we een schitterend uitzicht over de streek.

Links
Copyright.
De foto's op deze website mogen gebruikt worden mits onze toestemming.
Gebruik hiervoor het contactformulier.