banner-3-1
    Home       Reizen       Camper       Dichtbij       Diverse       Gastenboek       Links       Contact

Camper - Rotsklimmen in Hotton en Freyr 2017

Foto album

klimmer-BE-3.jpg klimmer-BE-1.jpg
Dag 1
Klimmen in Hotton
Dag 2
Klimmen in Freyr

Informatie

Het verlengde 1-mei weekend werd een klimweekend.

Op zaterdag gingen we naar Hotton waar we op het deelmassief Renissart La Jockey (4c) en La Belle Hélène (5c) klommen. Op het deelmassief Mandille klommen we La Clavcule (4b), F13 (5b) en als afsluitertje De Walter-Pijler (Le Coq au vin) (3c). Ook wilden we ervaren hoe het aanvoelt om te klimmen met een geladen rugzak. Dit als voorbereiding voor onze zomervakantie in Oostenrijk. Koen trotseerde La Belle Hélène voor een tweede keer, Ans koos een gemakkelijkere route hiervoor, namelijk De Walter-Pijler.
We hadden het er enorm naar onze zin. Veel zon, niet te warm en amper volk.

Zondag stond een ander proefproject op ons programma. We reden naar Freyr voor de multi-pitch L'Ancienne Jeunesse.
Ook hier ging het om voorbereiding voor ons groot verlof.
Ten eerste wilden we weten hoeveel tijd we nodig hadden voor een multi-pitch van 5 lengtes. Ten tweede moest Ans ondervinden in hoeverre ze hinder had van een gevulde rugzak tijdens het naklimmen.
De start van L'Ancienne Jeunesse zit in een 'schoorsteen', helaas gladgeklommen dus goed opletten is de boodschap. Eenmaal voorbij de eerste lengte valt het goed mee qua gladheid.
Onderweg zijn we ergens verkeerd afgedraaid waardoor we op een stukje 5c uitgekomen zijn. Zowel voor de voorklimmer als voor de rugzakdrager was dit een uitdaging. De voorklimmer had wat moeite door het touwverloop, de naklimmer voor het gewicht van de rugzak.

Maandagochtend genoten we nog van een rustig ontbijtje en daarna reden we huiswaarts. De zon was verdwenen dus besloten we van de dag gebruik te maken om onze mini-camper een flinke poetsbeurt te geven en klaar te zetten voor het volgend avontuur.

Links




Copyright.
De foto's op deze website mogen gebruikt worden mits onze toestemming.
Gebruik hiervoor het contactformulier.