banner-3-1
    Home       Reizen       Camper       Dichtbij       Diverse       Gastenboek       Links       Contact

Camper - Moezel 2017

Foto album

dag01.jpg dag02.jpg
Dag 1
Calmont Klettersteig
Dag 2
Geierlay Hangbrug

Informatie

We zagen er reeds lang naar uit om tijdens het Paasweekend naar de Moezel en de Saar-Hunsrück te trekken.
Helaas waren de weergoden ons minder gunstig gezind dan gehoopt.
Op een enkel buitje na bleven we zo goed als droog. De wolkenhemel zat echter volledig dicht met hier en daar een zeldzaam zonnestraaltje.
Niet getreurd, wat we zagen was dusdanig mooi dat we de wandeling nog eens herdoen met zon!

De eerste dag vertrokken we van op de hoogvlakte nabij Beuren. De eerste uren daalden we zachtjes tot we aan de Calmont Klettersteig kwamen.
Laat u niet afschrikken of misleiden door de naam. Dit geen klettersteig zoals op alpine-gebied. Wat niet wegneemt dat het een uitdagend pad is.
Het stijgingspercentage op sommige delen van de hellingen bedraagt tot 68%! Wanneer het fijne en poreuze wandelpad u over deze hellingen loodst, heb je best geen last van hoogtevrees.
Hier en daar vind je een ladder, een staalkabel of voetsteunen en handgrepen. Het is een mooi rotspad dat u de ganse tijd mooie uitzichten over de wijnranken en de Moezel geeft.
Wij vertrokken voor de Calmont Klettersteig van Ediger-Eller en liepen richting Bremm. Voor Bremm draaiden we af om het Gipfelkreuz te bezoeken. Voor de liefhebbers, het Gipfelkreuz is voorzien van een mooi terras met drankgelegenheid.

We deden aan grenshoppen tussen twee regio's tijdens ons weekend. Terwijl we dag 1 in de Moezel zaten, reden we voor dag 2 naar de Hunsrück.
Daar bezochten we tijdens we onze wandeling één van de grootste toeristische attracties op de Saar-Hunsrücksteig namelijk de Geierlay Hängeseilbrücke.
Met zijn 360 meter lengte is hij momenteel de langste hangbrug uit Duitsland. In het voorjaar 2017 moet hij echter zijn titel van langste afgeven aan een nieuwe brug van boven de 400 meter.
Na de file op de hangbrug zochten we de rust van de omringende wouden op. We stopten op het uitkijkpunt Forster Kuppen voor onze picknick, liepen onder de Geierlaybrug door, kwamen enkele grotten tegen, genoten van de mysterieuze Mastershausener Bach en bezochten als kers op de taart de Burgruine Balduinseck.

's Nachts werden we af en toe gewekt door het geluid van kletterende regen op het dak van onze camper. Het werd dus afwachten hoe de ochtend zou zijn.
Bij het opstaan was het bitterkoud. De hemel was bedekt met loodzware wolken en er stond een snijdende, killige wind.
We besloten het wandelen te laten voor wat het was en reden richting Trier waar we de kletterhalle Cube bezochten.
Het was een prettig weerzien met deze zaal. Mooie opbouw van de routes, veel afwisseling in alle niveau's. Veel mogelijk tot voorklimmen. Na bijna 5 uur klimmen moesten we helaas afronden. Er stond ons nog een rit naar huis van 4 uur te wachten.

Toegevoegd aan ons to-do lijstje: de Saar-Hunsrück-Steig in etappes afwandelen en de Calmont Klettersteig met zon en blauwe lucht herdoen.

Links
Copyright.
De foto's op deze website mogen gebruikt worden mits onze toestemming.
Gebruik hiervoor het contactformulier.