banner-3-1
    Home       Reizen       Camper       Dichtbij       Diverse       Gastenboek       Links       Contact

Camper - Malmedy 2017

Foto album

dag01.jpg dag02.jpg
Dag 1
Malmedy
de kruisweg naar Livremont
 
Dag 2
Signal de Botrange
Baraque Michel
in de sneeuw

Informatie

Het tweede weekend van januari was er eentje met dikke pakken sneeuw in de Ardennen.
Na de geslaagde try-out van onze mini-camper tijdens het vorige winterweekend, was het kwestie van Jumpy vullen en weg waren we.
We vonden een wintercamping in Bütgenbach. Na wat over en weer gemail was onze plaats gereserveerd.

Wandelschoenen? Check! Warme kleren? Check! Slaapplaats? Check! Goed humeur? Check!
Off we go!

We zijn niet echt bijgelovig maar vertrekken op vrijdag de dertiende in combinatie met volle maan, het zit toch wel in je achterhoofd.
Zo gebeurde het dat het voor Spy op de E42 enorm begon te sneeuwen. Het verkeer vertraagde serieus terwijl de mastodonten van vrachtwagens de gewone auto's voorbijraasden. Daarbij kwam dat het scherm onze gsm tijdens de rit kapot was gegaan waardoor we bij problemen geen communicatie meer hadden.
Uiteindelijk ging de sneeuwbui over en werden de wegen terug goed berijdbaar, de gsm echter was een verloren zaak.

Voorbij Luik zaten we dan midden in de wintercondities met sneeuwruimers op de E42 richting Malmedy. Toen die de weg verlieten was het in collone verder rijden op 1 enkele rijstrook en aan een slakkengang. Op de afritten langs de E42 zagen we vrachtwagens in schaar en auto's tot stilstand komen. Het stressniveau en de concentratie stegen kilometer per kilometer.
Met een uur vertraging bereikten we Malmedy vanwaar onze weg via de gewone banen doorliep. Het eerste wat we zagen, beneden de afrit, was een auto midden op het rond punt geparkeerd en drie gestrande auto's langs de kant van de weg.
Nog 20 kilometer te gaan...
Na Malmedy ging het snel bergafwaarts. Letterlijk en figuurlijk. De banen waren meer toegesneeuwd en nadat de gps ons een kleine verbindingsweg naar beneden opstuurde, raakten we gestrand toen de weg weer klom naar de hoofdbaan. Onze wagen had nog zijn zomerschoenen aan en geraakte de besneeuwde weg niet meer op. Na een tijd sukkelen besloten we om te keren en terug te rijden naar Malmedy waar we uiteindelijk met hulp van de reeds gestrande campingcars, de parking konden oprijden.

En zo werd ons weekendje Bütgenbach een weekendje Malmedy.

Na een goede nachtrust gingen we in Malmedy te voet op zoek naar een sneeuwschop gezien er op de camperplaats een goeie 30cm sneeuw lag. Daarna zijn we de toerist gaan uithangen en iets gaan drinken in het centrum van Malmedy.
In de namiddag wandelden we de kruisweg op de heuvel van Livremont boven Malmedy met een stop aan de kapel en het uitzichtpunt.

De dag nadien trokken we naar Signal de Botrange en we waren daar zeker niet alleen. We zouden langlaufen maar na de lange rij wachtenden te zien aan het verhuurcentrum, besloten we toch op wandelschoenen te vertrekken. Een verbodsbord hield ons niet tegen om de sprokkelpaden van de Hoge Venen op te zoeken. Zoeken was wel de goeie term gezien zowel de venen als de prokkelpaden onder een glad sneeuwtapijt verborgen lagen. Vertrouwend op de gps en de wandelstokken om het pad te vinden, zakten we regelmatig diep in de sneeuw. Iets later bevonden we ons op opengesteld wandelgebied en was het wegzakken in diepsneeuw zo goed als voorbij. Het bleef heel de dag mistig, de zon was nergens te bespeuren maar het was een wondermooi, mysterieus en wit landschap. Vaak in complete stilte, weg van de langlaufende mensen was het genieten van een sprookje.
Copyright.
De foto's op deze website mogen gebruikt worden mits onze toestemming.
Gebruik hiervoor het contactformulier.