banner-3-1
    Home       Reizen       Camper       Dichtbij       Diverse       Gastenboek       Links       Contact

Camper - Hotton 2016

Foto album

dag01.jpg dag02.jpg
Dag 1
De Grotten
van Hotton
Dag 2
Rotsklimmen
in Hotton

Informatie

Het vierde weekend van juli trokken we met groot enthousiasme naar Hotton voor een weekendje rotsklimmen. Het KMI gaf voor de nacht kans op een stevig onweer maar met de warme temperaturen zou het allemaal wel snel weer drogen. De weersvoorspelling voor het weekend zat er niet goed op, bij aankomst in de streek van Hotton waren de onweersbuien al aan het overtrekken. Gevolgd door een ganse nacht van zware regenval. Ook in de ochtend bleef het continue miezeren.
Onze bedoeling om te rotsklimmen viel letterlijk in het water. Door de vele regenval en bijgevolg kletsnatte rotsen was het niet veilig om te klimmen.

We hebben dan maar beslist om het rustig aan te doen en een bezoekje te brengen aan de Grotten van Hotton. Hoewel we ontgoocheld waren dat het klimmen niet kon door gaan, bleken de grotten echt een bezoekje waard.

In de namiddag waren er steeds bredere opklaringen en zijn we richting Durbuy getrokken voor een kleine wandeling rond en door Durbuy. Helaas hadden we hier gene fototoestel bij dus geen foto's.

Overnachten deden we aan de oevers van de Ourthe, wat op zich best spannend was met het snel stijgende water.

De zondag was het droog genoeg om te klimmen, whieeee...... We hebben routes gedaan voornamelijk op het massief Mandille.
Nadien een pintje op het terras en zo hadden we toch een geslaagd weekend achter de rug.Links

  • De grotten van Hotton

    Deze grotten bezoeken is de moeite waard, de ingangsprijs anno 2016 bedroeg voor een volwassen persson 9,5 euro.

  • Klimmassief van Hotton

    Toegankelijk voor beginner en gevorderden. Je moet wel aangsloten zijn aan een klim- en bergsportfederatie om te mogen klimmen.
Copyright.
De foto's op deze website mogen gebruikt worden mits onze toestemming.
Gebruik hiervoor het contactformulier.