banner-3-1
    Home       Reizen       Camper       Dichtbij       Diverse       Gastenboek       Links       Contact

Reizen - Han-Sur-Lesse 2010

Foto album

dag1.jpg dag2.jpg dag3.jpg    
Dag 1 Dag 2 Dag 3    

Informatie

"De gemeente ligt, zoals de naam het zegt, op de rivier de Lesse, die in de buurt van Han-sur-Lesse delen van het kalksteenmassief heeft weggesleten zodat grotten ontstaan zijn. Deze grotten, wereldwijd bekend als de grotten van Han, zijn de grootste trekpleister van Han. Daarnaast is in 1970 een wildpark geopend dat verschillende diersoorten bij elkaar brengt die in de streek ooit geleefd hebben (waaronder wilde zwijnen en damherten, maar ook wolven en lynxen). Daarnaast is er ook het Museum van de Onderaardse Wereld, waarin de bezoeker kan zien hoe de grotten ontstaan zijn en hoe men ze onderzoekt. Dit museum herbergt een collectie archeologische vondsten die reiken van het neolithicum tot het heden."
Dit is de beschrijving die je op wikipedia leest. Wat wij er gevonden hebben, is prachtige natuur. Een oase van rust zodra je het drukke centrum verlaat. Een goed onderhouden stadsgedeelte, vele restaurantjes en terrasjes. Veel parkeergelegenheid en een heel ontspannen sfeer.

Links

Algemeen

Ons hotel:

  • Grenier des Grottes

    Een aangenaam hotel. Het interieur is niet wat je het recentste noemt maar wel verzorgd. Het ontbijtbuffet op zondag was uitgebreid, op maandag iets eenvoudiger, beide dagen heeft het ons gesmaakt. Het avondeten hebben we eveneens genuttigd in het hotel en ook daar waren we meer dan tevreden over.
Copyright.
De foto's op deze website mogen gebruikt worden mits onze toestemming.
Gebruik hiervoor het contactformulier.