banner-3-1
    Home       Reizen       Camper       Dichtbij       Diverse       Gastenboek       Links       Contact

Camper - Grenshoppen (Luxemburg, Duitsland, België) 2021

Foto album

dag01.jpg dag02.jpg dag03.jpg dag04.jpg
Dag 1
Tintange
grenshoppen
door de wouden
langs de Sure
Dag 2
Ouren
Grenshoppen naar
Duitsland
 
Dag 3
Achouffe
het land van de bevers
 
 
Dag 4
Bezoekje
Klimmassief Flone
 
 

Informatie

Iedereen met een reizend hart, Europees of ver overzees, kent waarschijnlijk wel het gevoel. We zijn het zo beu als iets om telkens gebonden te zijn aan het Belgisch grondgebied. Covid-testen, quarantaine, nog meer testen en bij terugkeer opnieuw quarantaine, nee voor een paar dagen weg hebben we het er niet voor over.
Daarom dachten we om creatief om te springen met het hele grenzen oversteken. De auto zo dicht mogelijk bij een landsgrens achter laten en te voet naar onze buurlanden.
Zo deden we op zaterdag Luxemburg aan. Het natuurpark Haute-Sûre, een voor ons nieuw ontdekte streek en voor herhaling vatbaar!
Op zondag reden we naar het drielandenpunt in Ouren en staken we de Duitse grens over en op maandag zochten we naar bevers rond Achouffe en Wibrin.
Wegens storm en onophoudende regen vertrokken we dinsdagochtend richting huis en bezochten we onderweg het klimmassief van Flône.
Kleine opmerking, de Feeënvallei rond Achouffe is niet meer toegankelijk. Waar dit vroeger een heel gekende wandelroute was langs de beverburchten staat nu aangegeven dat dit gebied niet langer te betreden is, ook niet door voetgangers.

Links

  • Natuurpark Haute Sûre

    Hoogvlakten, diepe dalen met beboste hellingen, het stuwmeer van Esch-sur-Sûre dat in de jaren 60 werd aangelegd voor de drinkwatervoorziening van het land, ze bepalen samen het gebied van het natuurpark in opbouw. Meer uitleg over de regio op deze site
Copyright.
De foto's op deze website mogen gebruikt worden mits onze toestemming.
Gebruik hiervoor het contactformulier.