banner-3-1
    Home       Reizen       Camper       Dichtbij       Diverse       Gastenboek       Links       Contact

Camper - Ozo, Baraque de Fraiture en Sy 2021

Foto album

dag01.jpg dag02.jpg dag03.jpg
Dag 1
Rotsklimmen
Ozo
Dag 2
Fanges de Robièfa
Fanges de Nazieufa
Dag 3
Rotsklimmen
Sy - Vignobles

Informatie

We gaan normaal nooit 3 weekends op rij. Eerlijk gezegd, te druk tijdens de week om alles terug klaar te zetten. Kleren wassen, brood bakken, boodschappen doen, wak materiaal uitdrogen en tussenin ook voltijds werken.
Wanneer echter eerst een gebroken enkel en dan opgesloten zitten door Covid te veel op een gevangenis begint te lijken, dan doe je wel eens een extra moeite en neem je de hectische week er met genoegen bij.

Na het schitterende lenteweer van vorige week hadden we veel foto's en filmpjes zien passeren van mensen die een eerste keer terug in de rotsen waren gaan klimmen. Het kriebelde ook dus vroegen we last minute een dag verlof aan.
Zo konden we een dagje klimmen, dagje wandelen en nog een dagje klimmen.

De eerste dag trokken we naar Ozo waar het meestal wel vrij rustig is. Helaas was er een (te groot) groepje Limburgers die een heel stuk van het hoofdmassief de ganse dag bezet hebben gehouden. Nogal egoistisch gezien iedereen verlangt om te kunnen klimmen. Ook kwam er een grote groep toe, terwijl dit in Ozo niet toegelaten is en ook in strijd is met de huidige Covid-regels. Het is al erg genoeg dat onze klimzalen reeds maanden gesloten zijn dus we willen niet opnieuw een klimverbod voor buiten opgelegd krijgen. Het is dus in ieders voordeel als iedereen de regels van het massief en de covid-regels volgt.

De tweede dag gingen we wandelen vanaf Baraque de Fraiture langs de venen en door de bossen. Wanneer de heide in bloei staat, moet dit een heel mooi gebied zijn maar nu lag het ven er een beetje mistroostig bij. Toch willen we er nog terug komen. Met sneeuw moet het een heel mooi landschap zijn en wanneer alles in bloei staat.

Op de derde dag gingen we naar Sy. Op een maandag buiten de vakantie hadden we gedacht het massief voor ons alleen te hebben maar we hebben moeten delen met 4 franstalige jonge talenten. Het werd een heel aangename dag en het vertrek richting West-Vlaanderen hebben we tot de laatste minuut uitgesteld.

Gezien de vriestemperaturen van 's nachts waren we enigszins verplicht om camping op te zoeken voor een elektrische aansluiting.
De camping vonden we in Bomal maar hij is niet echt een aanrader. Het sanitair is zwaar verouderd en er loopt een actieve spoorlijn langs de kampeerweide.
Copyright.
De foto's op deze website mogen gebruikt worden mits onze toestemming.
Gebruik hiervoor het contactformulier.