banner-3-1
    Home       Reizen       Camper       Dichtbij       Diverse       Gastenboek       Links       Contact

Camper - Saint-Hubert 2021

Foto album

dag01.jpg dag02.jpg
Dag 1
Wandelen in Mirador
Dag 2
Wandelen rond Sapin-Fi

Informatie

Walloniƫ kende lange tijd niet zoveel sneeuwdagen na elkaar als eind 2020, begin 2021. Dat lokt heel veel lokale bewoners naar de witte bossen en velden maar ook veel Vlamingen springen de wagen in om een dag of weekendje van de witte pracht te genieten.
Zoveel volk dicht bij elkaar, al is het dan buiten, is in Covid-tijden niet aan te raden. Daarom sluiten sommige regio's hun hoofdwegen en/of parkings af.
Planners als we zijn hebben we ons sneeuwweekend met vriestemperaturen en een mini-campertje zonder verwarming zorgvuldig voorbereid.
We zouden na het werk rijden tot aan onze slaapplaats en de wagen zou gedurende het weekend niet meer verzet worden. We konden 2 mooie wandelingen startten vanaf de slaapplaats.
Bij aankomst in Saint-Hubert bleek de weg naar onze overnachtingslocatie afgezet dus werd het direct de backup-slaapplaats. Gelukkig was die heel rustig en bij dageraad zelfs heel mooi. Een ondergesneeuwde parking met picknicktafels en een verwaaide sneeuwman. We konden het slechter lukken. Helaas, zelfs met onze research vooraf, kwamen we tot de onaangename vaststelling dat we ons op een afgesloten parking bevonden en op (vriendelijk) politie-bevel moesten we de parking verlaten en bijgevolg onze plannen wijzigen.
Een geluk bij een ongeluk bleek de toegelaten parking niet zover buiten onze geplande wandelroute te liggen, enige probleem bleef dan nog onze overnachting van zaterdag op zondag maar daar maakten we ons geen zorgen om.

De zaterdag zijn we dus met enige vertraging vertrokken van op de parking aan de AĆ©rodrome te Saint-Hubert waar de burgemeester plaats had voorzien voor 100 wagens. We waren vroeg van de partij en moesten niet wachten op toelating op de parking op te rijden. De eerste 10 minuten van de wandeling was het vrij druk door gezinnen met jonge kinderen die genoten van de sneeuwpret. Daarna hadden we het rijk voor onszelf.
De beloofde uren zon waren er niet bij maar dat maakte het sneeuwlandschap niet minder indrukwekkend of mooi.

Na de wandeling verlieten we het grootgrondgebied van Saint-Hubert om de nacht door te brengen langs een stil veldweggetje. We maakten wat warmte door eten klaar te maken en dat bleek voldoende voor een aangename avond voor we onder de wol kropen. 's Nachts viel er nog een beetje sneeuw en na een lekker ontbijt reden we terug richting Saint-Hubert.
Omdat we weer vroeg van de partij waren, konden we de wagen parkeren aan het Parc Gibier du Saint-Hubert. De zon was van 's morgens vroeg van de partij en het werd een schitterende dag.

Met een fototoestel vol mooie herinneringen kunnen we het eerste tripje van het jaar als geslaagd bestempelen. We overleefden de vrieskou in ons campertje zonder problemen, we maakten 2 mooie wandelingen en hebben van iedere seconde kunnen genieten.
Copyright.
De foto's op deze website mogen gebruikt worden mits onze toestemming.
Gebruik hiervoor het contactformulier.