banner-3-1
    Home       Reizen       Camper       Dichtbij       Diverse       Gastenboek       Links       Contact

Camper - Comblain-au-Pont 2020

Foto album

dag01.jpg
Dag 1
De bossen van
Comblain-au-Pont

Informatie

Over heel de wereld regeert Corona over de nieuwsberichten. Vlak voor België in een lockdown light terecht kwam, reden wij naar de Ardennen om te wandelen en de eerste klimdag van het seizoen in de rotsen.
Wat we toen nog niet wisten, was dat een stomme uitschuiver op de wandeling onze wandel- en klimplannen voor de komende maanden op pauze zou zetten.

Ans had de gps in de handen om haar navigeervaardigheden bij de schaven. Na 4km kwamen we op een pad dat ons naar de Grotte de L'Abîme moest leiden. De gps checkend en de helling afdalend schoot haar linkervoet op het natte pad weg. Toen haar rechtervoet neerkwam, sloeg die op een kwalijke manier om. Het was ons onmiddellijk duidelijk dat verder wandelen geen optie meer was. Aan de grot bleek een ruime parking te liggen. Ans heeft de afstand tot ginder al zitten afgelegd, een goeie 130 meter waarna Koen al lopend over veld, door bos en over beek terug gelopen is naar de auto.
Hij liep een goeie 3km met een gemiddelde van net geen 7 per uur.
Na nog geen uurtje stond hij terug met de wagen aan de parking. Nog steeds in de veronderstelling dat het om gescheurde gewrichtsbanden ging, reden we zo snel we konden/mochten richting Spoed van het ziekenhuis in Izegem.

We werden er goed en snel geholpen maar het verdict was hard. Ans haar enkel is gebroken. Operatie gevolgd door 6 weken gips, zonder te steunen en 6 weken revalidatie. Door de Corona-crisis is het contact met het ziekenhuis vrij beperkt. Begin april gaat de open gips vervangen worden door een gesloten gips. Daar zullen we dan hopelijk informatie krijgen over de ingreep en de gevolgen.

In tussentijd zijn we beiden gebonden aan het huis. Koen door de Corona-maatregelen op zijn werk, Ans door haar gips.
Onze mooie plannen voor het voorjaar mogen we schrappen. Het valt nog af te wachten hoeveel van onze plannen voor de zomer wel kunnen door gaan.

Een dikke dank u wel aan het personeel van de spoeddienst en de orthopedie voor de goeie zorgen in bijzondere omstandigheden.
Copyright.
De foto's op deze website mogen gebruikt worden mits onze toestemming.
Gebruik hiervoor het contactformulier.